Over ons

Over ons

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Garagebedrijf Petrogas is een typisch familiebedrijf waar inmiddels de 4e generatie aan het roer staat. Ook al is het bedrijf door de jaren heen op diverse terreinen veranderd, de naam doet nog steeds eer aan het prille begin.


Over ons

Garagebedrijf Petrogas is namelijk ooit begonnen als een marktkraam waar PETROleum voor GASlampen kon worden gekocht. Deze marktkraam werd bemand door de grondlegger van het bedrijf, Opa van Wassenberg.

De marktkraam zou uitgroeien tot een heuse stookoliehandel, waarbij de stookolie aan huis werd geleverd met een kleine tankwagen. Het laat zich raden dat deze handel in de koude wintermaanden goed liep, maar dat dit in de warme zomermaanden niet het geval was. Om ook in de zomermaanden geld te verdienen, zocht Opa van Wassenberg zijn toevlucht in deze tijd van het jaar in de handel in en reparatie van auto’s.


In 1950 vestigde Opa van Wassenberg zijn bedrijfje in Baambrugge, waar in de loop der jaren de oliehandel afnam, maar de reparatie van en handel in auto’s toe. Omstreeks 1973 werd Opa van Wassenberg opgevolgd door zijn dochter en schoonzoon Jopie en Bertus. Zij hebben het bedrijf bijna 19 jaar geleid. Gedurende deze jaren verdween de handel in stookolie nagenoeg geheel door de aanleg van het Nederlandse gasnet. Echter door handig in te springen op de sterke toename in het aantal auto’s op de Nederlandse wegen wisten Bertus en Jopie het bedrijf, wat nu uit een volwaardig garagebedrijf, een pompstation en een takel- bergingsbedrijf bestond, goed draaiende te houden en zelfs te laten groeien.

In 1992 is het bedrijf van Bertus en Jopie overgenomen door zoon Han en schoondochter Gerty. Zij staan nu ruim 15 jaar aan het roer en hebben het bedrijf in diverse opzichten sterk gemoderniseerd door onder andere een volledig nieuwe werkplaats neer te zetten. De takel- en bergingswerkzaamheden hebben zij inmiddels afgestoten, waardoor de volledige aandacht nu kan worden gericht op de goed geoutilleerde werkplaats waar wordt gewerkt door een enthousiast team van goed opgeleide monteurs met een zeer hoog en specialistisch kennisniveau.


Sinds 1 januari 2014 is het bedrijf van Han en Gerty volledig door de 4e generatie (zoon Rogier en schoondochter Tamara) overgenomen. Rogier heeft een voorliefde voor het volgen van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van autotechniek en het direct daarop inspelen. Hierdoor zal Garagebedrijf Petrogas in de toekomst zijn status als specialistische werkplaats met hoogwaardige kwaliteit handhaven en zelfs kunnen uitbreiden. De kans is groot dat het bedrijf in de toekomst wordt overgedragen aan de 5e generatie, die op dit moment al vaak in en om de werkplaats te zien is.


Wachtruimte

Het is vaak vervelend voor u, als de auto in de garage staat. Wij proberen het daarom voor u gemakkelijker te maken. U kunt gebruik maken van onze haal- en brengservice of bijvoorbeeld onze leenauto, maar als u rustig wilt blijven wachten, kan dat ook.

Onze wachtruimte is voorzien van een gratis WIFI verbinding. Gaat u zitten en schenk ook een kopje koffie voor u zelf in. U kunt ook gewoon wat lezen, want wij hebben verschillende magazines in onze wachtruimte voor u.


Haal- en brengservice

Laat u onderhoud of een reparatie aan uw auto uitvoeren bij Garagebedrijf Petrogas in Baambrugge? U kunt bij ons gebruik maken van de haal- en brengservice. Wij zorgen ervoor dat uw auto wordt opgehaald en gebracht op een locatie naar keuze. Ons vakkundig team zorgt ervoor dat uw auto weer tiptop in orde is. Een van de vele services van Garagebedrijf Petrogas!


Sponsor in de regio

Garagebedrijf Petrogas is actief in de regio. Kent u de Petrogas Open bijvoorbeeld? Wij sponsoren initiatieven in de regio en dat is onze kans jullie te bedanken dat we hier al 4 generaties met succes in Baambrugge zitten.

We sponsoren al jaren met succes de Petrogas Open bij Tennisvereniging Baambrugge. Ook kunt u ons vinden bij Sportvereniging BEO in Baambrugge en de IJsclub in Baambrugge. Garagebedrijf Petrogas houdt u mobiel.

Houdt u meer van theater? Wij ook! Garagebedrijf Petrogas sponsort namelijk Ab-Art. De culturele instelling voor theatervoorstellingen in Abcoude. Abcoude uit de Kunst!


Petrogas Open

Het Petrogas Open wordt elk jaar gehouden bij de kleinste en gezelligste tennisvereniging in de regio: TV Baambrugge. Daar zijn wij trots op, want wij zijn de hoofdsponsor. Het open toernooi wordt in augustus gehouden en is elk jaar een succes dankzij de vele inschrijvingen. Voor meer informatie en een leuke foto impressie, bezoek de website van TV Baambrugge.


Pompstation

Bij het pompstation van Garagebedrijf Petrogas in Baambrugge bieden wij u een verhoogde korting van 8 cent! Ons pompstation ligt aan de doorgaande weg in Baambrugge, de Rijksstraatweg, en is daarom gemakkelijk te bereiken. De brandstofprijzen zijn altijd hoger dan wij in Nederland willen zien. Om u tegemoet te komen bieden wij standaard deze 8 cent korting bij ons tankstation.

Onze brandstofpompen vindt u direct aan de doorgaande weg van ons terrein. Met een persoonlijke service zorgen wij dat uw automobiel weer snel rijklaar is. Wij leveren de volgende brandstof:

  • Euro 95
  • Superclean 95
  • Diesel

Het is onderdeel van één van de services die wij u bieden.


Verhuur

Wij luisteren graag naar onze klanten en spelen in op uw behoefte. Wij introduceren daarom ook verhuur van aanhangwagens Reserveer daarom direct op onze website uw Multibak Aanhangwagen.